“Iedereen die ziek wordt, moet kunnen blijven werken.”

Interview Wiebke Rieb, algemeen directeur Pfizer Nederland

“Iedereen die ziek wordt, moet kunnen blijven werken.”
28–06–2019

“Hopelijk hoeven we over tien jaar niet meer over werkbehoud bij ziekte te praten. Maar is het vanzelfsprekend dat je kunt blijven werken, als je ziek wordt.” Aan het woord is Wiebke Rieb, algemeen directeur van geneesmiddelenbedrijf Pfizer Nederland dat zich hard maakt voor werkbehoud voor mensen die chronisch of ernstig ziek zijn. “Op de werkvloer en ook in de spreekkamer van de dokter moet meer over dit onderwerp worden gesproken. Nu verliezen nog teveel mensen hun baan.” 

Door: Suzanne Docter

Pfizer spant zich op allerlei manieren in voor mensen met een chronische of ernstige aandoening, die willen blijven werken. In de eerste plaats door zelf een goede werkgever te zijn voor mensen die ziek zijn. Daarnaast is Pfizer aangesloten bij Fit for Work, een brede coalitie van meer dan 35 maatschappelijk partners: zorgorganisaties, patiëntenorganisaties, kennisinstituten, de overheid en bedrijven. Samen willen zij het thema werk en ziek zijn in heel Nederland én op allerlei niveaus op de kaart zetten. Dit doen ze door conferenties te houden, informatiematerialen en trainingen te ontwikkelen. 

Ook ondersteunt het in Capelle aan den IJssel gevestigde bedrijf arbeidsbemiddelingsorganisatie Emma at Work, die jongeren met een chronische ziekte aan een werkplek helpt. Dat Pfizer zich inzet voor werkbehoud bij ziekte was een logische stap volgens Wiebke Rieb. Door de komst van nieuwe behandelingen leven mensen met een chronische of ernstige ziekte steeds langer en ook met een betere levenskwaliteit. “Onze missie als Pfizer is om het leven van mensen te verlengen of significant te verbeteren. Dat doen we in eerste instantie met onze geneesmiddelen en vaccins. Maar het gaat verder dan dat”, geeft Wiebke Rieb aan. 

U moet ingelogd zijn om het gehele artikel te kunnen lezen.

Alliantie Nederland Rookvrij!
Oude Gracht Groep
IKA Ned
Stichting Kwalificatie & Curriculum Autoriteit
VERA Health and Education
De Rookvrije Generatie