“Er gaat veel fout bij de re-integratiebegeleiding van niet-Westerse cliënten.”

Interview Özlem Adsiz, directeur bij Inter-Focus Intercultureel Expertisecentrum

“Er gaat veel fout bij de re-integratiebegeleiding van niet-Westerse cliënten.”
28–06–2019

De re-integratie van niet-Westerse cliënten is een vak apart. Door een taalbarrière, maar ook door culturele verschillen, komt de begeleiding vaak niet uit de verf. Tot frustratie van cliënten, werkgevers, arbeidsdeskundigen en andere betrokkenen. Maar wat gaat er precies mis? En hoe kan het anders? Directeur Özlem Adsiz van Inter-Focus Intercultureel Expertisecentrum legt uit.

Door: mr. Sanne ten Hoove

“Er gaat veel fout bij de begeleiding van niet-Westerse cliënten”, zegt Adsiz. “Het begint al bij de intake. Daar wordt in Nederland vaak een uurtje voor uitgetrokken. Dan wordt snel het proces doelgericht doorgenomen. Maar dat werkt niet bij Turkse of Marokkaanse cliënten. Daar moet je eerst een vertrouwensband mee opbouwen en dat kost wat meer tijd. Het eerste deel van de intake gaat over van alles en nog wat. Over privéproblemen, dat iemand geen aandacht krijgt van zijn partner. De tijd nemen is zó belangrijk. Doe je dat niet, dan ontstaat er een cultuurbotsing. Dan wordt een intakegesprek een valse start.” 

Niet-Westerse cliënten worden door autochtone Nederlanders als lastig ervaren, blijkt uit onderzoek.1 Ze kruipen in de slachtofferrol, blijven teveel in klachten hangen, nemen een afwachtende houding aan en dramatiseren hun klachten (inclusief het uitgebreid uitstallen van medicatie). 

“Allemaal waar”, zegt Adsiz. “Maar het veroordelen heeft geen zin. Kijk liever waar dat gedrag vandaan komt. Neem die slachtofferrol. Vaak komt dat omdat ze opeens aandacht krijgen als slachtoffer, aandacht die ze nooit hebben gehad. Ze komen uit grote gezinnen met gemiddeld zes tot zeven kinderen. Ze hebben liefde en aandacht gemist. En dan bedoel ik échte aandacht, emotionele aandacht: hoe voel je je? Dan wordt iemand ziek en denkt onbewust: “Hé, ik krijg aandacht en dat bevalt me wel.” 

1 Reïntegratie van allochtone werknemers in het eerste ziektejaar’, Astri, februari 2006.

U moet ingelogd zijn om het gehele artikel te kunnen lezen.

Alliantie Nederland Rookvrij!
Oude Gracht Groep
IKA Ned
Stichting Kwalificatie & Curriculum Autoriteit
VERA Health and Education
De Rookvrije Generatie